تونل های نور از نظر ریسه ال ای دی به دسته های زیر تقسیم می گردند


( برای اطلاعات بیشتر در مورد هر نوع تونل روی تصویر و در مورد نوع ریسه روی لینک زیر هر تصویر کلیک نمائید )
 

انواع تونل به تفکیک نوع ریسه ال ای دی

 

ریسه ال ای دی سوزنی ضد آب


تونل های نوری با استفاده از ریسه ال ای دی سوزنی ضد آب ضمانت دار مزایای زیادی دارد از جمله : نصب آسان ، مقاوم در برابر رطوبت هوا در مناطق شرجی ، مقاوم در برابر اشعه نور خورشید در مناطق گرمسیر ، مقاوم در برابر بارندگی در مناطق پر بارش ، مقاوم در برابر کشش جهت استفاده در مناطق عمومی ، ایمنی بالا ، تنوع رنگ سیم و نور ، سفارشی سازی طول ریسه و ...
همانگونه که در بالا گفته شد از مهمترین مزیت های این نوع ریسه نصب آسان آن می باشد چرا که در ابتدا و انتهای آن فیش های ضد آب وجود دارد که ریسه ها را می توان به یکدیگر تا طول 150 متر متصل کرد و برای ادامه کار نیز باید از یک منبع تغذیه جدا استفاده نمود.

 
 

ریسه ال ای دی سوزنی ارزان قیمت


تونل های نوری با استفاده از ریسه ال ای دی سوزنی چینی بیشتر برای فضاهای خصوصی کوچک مورد استفاده قرار می گیرد، شرکت آبان نور پارس با تغییراتی که در استفاده از این ریسه ها انجام داده آن ها را در مقابل بارندگی مقاوم کرده است و بهترین نوع این ریسه های سوزنی قیمت مناسب ، ریسه ال ای دی سوزنی 320 تایی که طول واقعی آن بیش از 21 متر است ، می باشد این نوع ریسه دارای 5 رشته سیم است که قابلیت ایجاد تونل نور با انواع افکت چشمک زن و یا حالت ثابت را داراست که این تغییر افکت به واسطه یک ریموت از راه دور کنترل می شود.

 

 
 

 

هشدار


لازم به ذکر است استفاده از این نوع ریسه سوزنی فقط در مناطق معتدل با شرایط خاص که برخی از این شرایط در بالا تشریح شد و برخی دیگر را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم ، پیشنهاد می شود.
 

 
  • استفاده از این ریسه برای پروژه های شهرداری پیشنهاد نمی گردد.
  • استفاده از این ریسه در مناطق جنوبی که دما و رطوبت هوا زیاد است پیشنهاد نمی گردد.
  • استفاده از این نوع ریسه برای فضاهای سرپوشیده با مراقبت بالا ، باغات ، تالارها و یا هتل ها پیشنهاد می شود
  • حتی المقدور از این ریسه ها در ارتفاع بالای 1.5 متر استفاده شود یعنی برای تونل نور در دو سمت تونل فضای 1.5 متری را آزاد و یا با استفاده از سایر تجهیزات آذین بندی مانند چوب ، گل و گیاه ، فرفوژه و ... پوشانده شود ، یعنی در واقع سقف نوری اجرا گردد.
  •  

    ریسه ال ای دی شلنگی

    تونل نور با استفاده از ریسه ال ای دی شلنگی در دو نوع فول کالر ریتمی ( DMX ) و یا تک رنگ ترکیبی ساخته می شود

    تونل با استفاده از ریسه شلنگی RGB به صورت فول کالر ریتمی ( DMX )

     
     
     

    برای ساخت این نوع تونل نور مراحل سازه فلزی ، لوله کشی برق و نصب ریسه شلنگی RGB مانند تونل نور با ریسه شلنگی تک رنگ ترکیبی است و تفاوت در این است که جعبه های ضد آبی باید روی سازه نصب گردد که برد پیکسل ساز به ریسه شلنگی متصل گردد و سپس درون جعبه قرار داده شود همچنین به جای دو رشته سیم بین حلقه ها و تابلوی راه انداز از 6 رشته سیم استفاده می شود که راهنمای نصب این درایور تبدیل ریسه شلنگی RGB به پیکسل بعد از خرید خدمت خریدار ارسال می شود

     
     

    تونل با استفاده از ریسه شلنگی تک رنگ به صورت ترکیبی

    برای ساخت این نوع تونل نور حلقه هایی در اشکال مختلف ( دایره ، مربع هندسی ، هشت ضلعی ، مثلثی و ...) بنا به سلیقه مشتری در فواصل معین و یکسان ( به طور معمول از 1.5 متر تا 2.5 متر ) با استفاده از کفی در بتن و سپس پیچ یا جوش سازه بر روی کفی نصب می گردد.
    سپس یک خط لوله برق از تابلوی راه اندازی تونل که در یک سمت سازه قرار دارد به صورت زیر کار کشیده می شود این خط لوله باید به گونه ای باشد که دقیقا روبروی حلقه اول بیرون آید و با استفاده از زانو 20 سانتی متر از کف کار بالا تر باشد، سپس یک زانوی دیگر کنار زانوی اول قرار می گیرد و با استفاده از لوله برق به حلقه ی بعدی و به همین صورت تا آخر تونل اتصال را بر قرار می کند.
    سپس دو رشته سیم برق تابلو را به همه ی حلقه ها ارتباط می دهد سپس ریسه های شلنگی را در رنگ های مختلف به اندازه 2 ، 3 و یا 4 مسیر رفت و برگشت روی یک حلقه مورد نظر برش داده و یک سر آن به رابط متصل و سر دیگر آن عایق می شود . مبدل شلنگی را با استفاده از سیم رابط به برق متصل کرده تا روشن شود و گرمای ال ای دی ها ریسه را قابل انعطاف نماید.
    سپس با استفاده از بست کمربندی متناسب با قطر سازه ریسه را روی سازه نصب کنید. در انتها برای جلوگیری از راحت سرقت شدن ریسه ها آن ها را با استفاده از سیم مفتول با در نظر داشتن این نکته که به لباس عابران گیر نکند و به کودکان آسیب نرساند محکم ببندید و تونل نور را روشن کنید

     
     

    ریسه ال ای دی پیکسل

    تونل نور با استفاده از ریسه ال ای دی پیکسل یکی از جذاب ترین نوع تونل نور می باشد چرا که شباهت این نوع ریسه به ریسه های ال ای دی سوزنی بسیار است مضاف بر این قابلیت اجرای بی نهایت افکت به صورت فول کالر را دارد بدین ترتیب توانایی نمایش تصاویر و متن نیز بر روی تونل یا محل نورپردازی وجود خواهد داشت. این جذابیت ها هر بیننده ای را به سمت خود خواهد کشید اما نکاتی هست که باید به آن توجه نمود :

    طریقه استفاده از ریسه های ال ای دی پیکسلی

    ولتاژ راه اندازی این ریسه 5 ولت مستقیم ( 5Vdc ) می باشد و طول این نوع ریسه در حدود 3 متر است که در آن تعداد 50 پیکسل ( LED تمام رنگ آدرس پذیر یا ریتمی ) وجود دارد . شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا متراژ بیشتر این ریسه در بازار نیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت این ریسه ها ساخت کشور چین می باشد و به منظور اجرای تونل نور نیز طراحی و ساخته نشده است ، در واقع بیشترین کاربرد آن در تابلو سازی ، استیج و از این قبیل کارها می باشد ، و به همین دلیل هم دارای سیم های نازکی هستند پس قابلیت عبور جریان زیاد را ندارند یعنی باید هر دو سر ابتدا وانتهای ریسه ی سه متری به ولتاژ تغذیه متصل شود.
    از این رو اگر بنا به اجرای تونل نور با استفاده از این نوع ریسه را دارید بهتر است سازه فلزی تونل را به گونه ای طراحی نمائید که ولتاژ رسانی به ابتدا و انتهای ریسه کار مشکلی نباشد نکته ی دیگر این که این نوع ریسه علاوه بر تغذیه DC به یک کنترلر یا درایور دیتا نیاز دارند که خروجی این کنترلر پیکسل به ورودی اولین ال ای دی اعمال میشود و تا انتها سیم دیتا این ریسه باید زنجیر وار و به صورت سری به یکدیگر متصل باشد تا دیتا از یک LED به LED بعدی انتقال یابد توجه داشته باشید که این ریسه ها دارای ورودی و خروجی است یعنی باید خروجی دیتا ریسه اول به ورودی دیتا ریسه دوم و به همین ترتیب تا آخرمتصل شود.

    نتیجه گیری

    همانطور که متوجه شدید اجرای تونل نور با این نوع ریسه کار بسیار پر دردسری است ( البته در ایران ) چرا که شرکت هایی هستند که ریسه پیکسل برای تونل نور ساخته اند مانند شرکت blachere فرانسه و شرکت MK اتریش ، شرکت آبان نور پارس BANOOR نیز این اطمینان را به شما می دهد که این نوع ریسه را به زودی مانند ریسه سوزنی تک رنگ و افکت دار به تولید انبوه ، برای رفع نیاز داخلی و صادرات برساند.

     
     

    ریسه ال ای دی حبابی ( بلوطی )

    تونل نور با استفاده از ریسه ال ای دی حبابی ( بلوطی ) ، این نوع ریسه ها به طور معمول 10 متری با تراکم 20 حباب می باشد ( البته قابلیت تولید در متراژ سفارشی و تراکم بیشتر و کمتر نیز وجود دارد. ) طریقه نصب این ریسه به این صورت است که روی هر میله عرضی و یا طولی باید نصب شود که فاصله این میله ها را بسته به فضا از 50 سانتی متر تا چندین متر از هم در نظر می گیرند.

    میزان محبوبیت این ریسه برای نورپردازی و تونل نور

    این دسته از تونل های نور از نمونه تونل هایی هست که بنا به دلایلی که در ادامه توضیح داده خواهد شد فقط و فقط در کشور ما و چند کشور دیگر مانند هند و پاکستان طرفدار دارد. دلیل استقبال از این ریسه ها در کشور هایی همچون هند و پاکستان خصوصیات فرهنگی مردم این دو کشور است که به رنگ های شلوغ تمایل دارند، و حال این سوال پیش می آید که، پس چرا در ایران از این نوع ریسه ها استفاده میشود؟!
    برای پاسخ به این سوال باید گفت که عمده دلیل کاربرد این ریسه در نورپردازی های شهرداری و معدود تونل های نور راحتی نصب است که کارگران شهرداری ها به دلیل کار زیاد با این نوع ریسه های ال ای دی به راحتی می توانند آن ها را نصب نمایند و دیگر دلیل سلیقه ی متولیان شهری به ویژه شهرداران است.

    علت عدم استفاده شهرهای پیشرفته از این نوع ریسه ها در نورپردازی

    شاید این سوال پیش آید که چرا در کشورهای پیشرفته اروپایی و شرقی که در علم نورپردازی حرف های زیادی برای گفتن دارند از این نوع ریسه استفاده نمیگردد ؟
    برای پاسخ باید گفت در این کشور ها ظرافت کار، و آرام بخش بودن نورپردازی شهری بسیار حائز اهمیت می باشد بنابراین خیلی کم دیده می شود که در پروژه های عمومی از ترکیب رنگ های شلوغ و یا افکت های سریع استفاده شود مگر اینکه مقصود تجاری برای جلب توجه مخاطبان مدنظر باشد ، مانند مراکز خرید که برای جلب توجه مردم از ایده های خارق العاده نورپردازی با چاشنی تنوع رنگ استفاده می کنند که البته آن نیز با مجوز هایی و در زمان های محدود صورت می پذیرد چرا که آرامش دهنده بودن شب شهر برای شهرداران شهر های پیشرفته دنیا اهمیت دارد.

     
     

    ریسه ال ای دی نواری دیتا

    ریسه ال ای دی نواری WS2811

    ریسه های ال ای دی نواری دیتا در تراکم ها و چیپ های مختلفی وجود دارد که یک نمونه از آن با استفاده از آی سی WS2811 می باشد که در این نوع ریسه هر سه ال ای دی همراه با یک IC WS 2811 یک پیکسل را تشکیل می دهند و در تراکم 32 ال ای دی در متر و 64 ال ای دی در متر وجود دارند برای را ه اندازی این نوع ریسه به ترانس 12 ولت DC همراه با یک عدد کنترلر دیتا نیاز است

    ریسه ال ای دی نواری WS2812

    دراین نوع از ریسه های ال ای دی نواری دیتا هر LED یک پیکسل را تشکیل می دهد که این امر موجب افزایش رزولوشن و تراکم در متر ریسه ها می گردد و به طبع قیمت آن بالا تر می رود ولتاژراه انداز این نوع ریسه نواری آی سی دار 5 ولت مستقیم ( DC ) می باشد و مانند نمونه قبلی به یک کنترلر دیتا نیز جهت راه اندازی نیاز دارد.

    ریسه ال ای دی نواری WS2813

    این نوع ریسه ال ای دی پیکسل دیتا نیز مشابه ریسه نواری با چیپ WS2812 بوده با این تفاوت که در صورت سوختن یک چیپ دیتا به چیپ بعدی انتقال میابد

     
     

    تونل های نور از لحاظ شکل سازه فلزی

    • تونل نور هلال
    •  ابروی
    • دایره
    •  هشتی
    •  قلبی
    • چند ضلعی
    •  در اشکال سفارشی
     
     

    مراحل اجرای تونل نور

    1. به دست آوردن ابعاد (طول ، عرض و ارتفاع)
    2. تعیین شکل ظاهری تونل با توجه به موارد بالا
    3. تعیین نوع ریسه LED
    4. تعیین تراکم ال ای دی ها
    5. محاسبه قیمت تونل نور
     
     

    محاسبه قیمت تونل نور

    جهت محاسبه تقربی تونل نور اگر
    • نوع ریسه : ریسه ال ای دی سوزنی
    • شکل سازه فلزی : هلال
    • تراکم : 10 سانتی متر
    • عرض : 3 متر
    • ارتفاع : 2.5 متر
    • ظول : 10 متر
     
     

    محاسبه قیمت سازه فلزی تونل نور :

    قیمت سازه فلزی وابسته به :
    طرح سازه
    اگر طرح سازه به گونه ای باشد که خم و برش های زیادی داشته باشد به طور مسلم قیمت آن با نوع ساده متفاوت است ولی در کل قیمت به دو صورت وزن سازه و یا میزان روزکاری که برای اجرای سازه زمان برده شده است محاسبه می شود.
    نوع پروفیل و لوله ( ابعاد ، قطر و ضخامت پروفیل یا لوله )
    بسته به محیطی که قرار است تونل نور نصب گردد باید انتخاب شود . اینکه فضای نصب تونل بسته است یا باز ، محیط پر رفت و آمد عمومی است یا خیر ، دسترسی به تونل می باشد یا نه ، رطوبت هوا در محیط چگونه است ، آیا محل نصب تونل بادگیر است یا خیر برای اینکه بهتر متوجه شوید اگر فضا داخل یک هتل باشد نیازی نیست که سازه ی قوی نصب گردد و با پروفیل 2*2 نیز می توان سازه ی تونل نور را اجرا نمود
    جنس روکش آهن ( گالوانیزه بودن یا نبودن )
    نوع رنگ ( معمولی ، الکترواستاتیک ) است
    در این صورت محیط تقریبی سر تا سر هلال برابر است با 7 متر است و مساحت کا می شود 70 متر مربع در نتیجه با توجه به تراکم 10 سانتی متر ، برای هر متر مربع ، مقدار 11 متر ریسه نیاز است یعنی به ظور کلی برای این تونل 770 متر ریسه نیاز است حال اگر :
    تونل با ریسه ال ای دی سوزنی گارنتی دار اجرا شود :
     
     

    آموزش اجرای تونل نور

    برای اجرای تونل نور شرکت آبان نور پارس به دو روش این کار را انجام می نماید
    1. فرستادن نیرو جهت نصب
    2. اجرا به صورت مشارکتی (یعنی بعد از آنکه ریسه های ال ای دی یا سایر تجهیزات اجرایی تونل نور از شرکت آبان نور پارس خریداری شد آموزش نصب و مشاوره به مشتری یا برقکار مورد نظر مشتری داده می شود )